HTML

A gyakorlati nyelvtudásért

Itt a PRIME Oktatóházról, a nyelvoktatásról, tanfolyamokról és a jó kommunikációhoz kapcsolódó hasznosságokról olvashat.

Feedek

Vizuális típusú nyelvtanulóknak

2013.01.19. 09:45 Prime Tanár

A hatékony tanuláshoz kell egy kis önismeret. Egy rövid kvíz is segíthet, hogy megtudjuk és átgondoljuk, milyen típusba tartozunk, azaz hogyan tanulhatunk a legjobban. Érdemes egy kérdőívet kipróbálni, és bár a legtöbb angolul van, a kérdések nem nehezek. A vizuális típusba tartozók pedig feltétlenül használjanak infografikát.

Ha valakinek a képek, ábrák, grafikonok segítenek, hogy megjegyezze az információkat, szeretni fogja a Macmillan kiadó újdonságát, a felnőtteknek készült képes információs segédleteket. Az information + graphics, azaz infographics, magyarul infografika, elérte a nyelvkönyveket is, így az egyik nagyszerű tanköny kiegészítéseként 2013-tól havonta friss, tanulást segítő feladatlapokkal élvezhetjük a tanulást. A januári a televíziózásról készült, és önállóan, de a nyelvórákon is kitűnően hasznosítható. 

Ha kedvet kaptunk a vizuális információ-szerzéshez, számtalan változatot böngészhetünk akár naponta is.

u.i. Remélem, hogy régi vágyam itthon is elérhető lesz hamarosan, és a telefonszámlámat infografikonokban is megcsodálhatom egy könnyen kezelhető, érthető és áttekinthető alkalmazással, mert egyelőre úgy tűnik nekem, hogy csak Svédországban gondolnak a vizuális típusú előfizetőkre. 

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás angol vizuális önállóság

A bejegyzés trackback címe:

https://prime-oktatohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr205026619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása