HTML

A gyakorlati nyelvtudásért

Itt a PRIME Oktatóházról, a nyelvoktatásról, tanfolyamokról és a jó kommunikációhoz kapcsolódó hasznosságokról olvashat.

Feedek

A telhetetlen hernyócska és a nyelvtanulás

2013.01.02. 08:00 Prime Tanár

Eric Carle klasszikus meséje a gyerekek kedvence. Az unokahúgommal mi németül olvassuk-mondjuk mostanában, és megtanuljuk, hogy mi mindenen kell átrágnunk magunkat (fressen sich durch, eat through), hogy csodálatos pillangóvá váljunk.

A nyelviskolában az év vége nem volt mesés: mi is átrágtuk magunkat a TÁMOP 2.1.2 nyelvtanulást támogató projekt feltételein, a regisztráción, az egyesületünk tanácsain, a sajtóban megjelent híreken, sőt, a fehér könyvön is, és ahogyan a hernyócska a mesében, az utolsó napon, mi is rosszul éreztük magunkat.

A mesében azt szeretem a legjobban, hogy a bebábozódás után kirepül egy színes pillangó szabadon.

A nyelvtanulás és a nyelvtanítás is ilyen: az elejétől kezdve sok-sok finom és kevésbé finom falaton kell átrágni magunkat, a rosszullét sem elkerülhető, de a cél érdekében mindezt megéri megtenni. Mi is ezt szeretnénk. Úgy tanulni, úgy tanítani, hogy kellemes élményeink legyenek.

Az új tanfolyamaink egyszerűek, színesek és változatosak. Reméljük, hogy részese lesz valamelyiknek.

Még valami: a nyelvtanulásnak sok módja van. Az olvasás és olvasgatás, a filmek és színházi közvetítések élmények is, és kis odafigyeléssel mind segítik a szókincsünk bővítését. Ha pedig egy jó társaságban meg tudjuk osztani tapasztalatainkat, ráadásul akár idegen nyelven elmesélve és megvitatva azokat, szárnyalni lesz kedvünk!  

eric_carle_graphic.jpg

Butterfly from The Very Hungry Caterpillar, Copyright © 1969 and 1987 by Eric Carle

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás beszélgetés élmény nyelvtanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://prime-oktatohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr34990044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása