HTML

A gyakorlati nyelvtudásért

Itt a PRIME Oktatóházról, a nyelvoktatásról, tanfolyamokról és a jó kommunikációhoz kapcsolódó hasznosságokról olvashat.

Feedek

Prime Oktatóház - a nyelviskola bemutatkozása

2012.12.13. 07:12 Prime Tanár

2006 körül készült egy film: kedves, humoros, játszik benne Uma Thurman, Meryl Streep, a helyszín New York, Manhattan, és ha kellene még egy-két címke a jellemzéshez, akkor megadnám, hogy egy pszichiáter munkája, párkapcsolat idősebb nő és fiatalabb férfi között, egy fiús anya gondjai. Nos, igen, ez a Prime című film, és anno amikor rákerestem a neten, magyar nyelven, a kritikák helyett ráakadtam a Prime Nyelviskola honlapjára. Véletlenül? Nem tudom, és bár semmi köze nem volt a filmes élménynek a munkahelyváltásomhoz, én abban az évben kezdtem a Prime Nyelviskolában dolgozni. Ez az én történetem.

Sok minden változott azóta, írni fogok még erről, meg arról is, hogy kinek mit jelent a Prime.

Most előbb egy bemutatkozás, hogy mi is ez a Prime, miért oktatóház ez a nyelviskola. Egyszerűen azért, mert a nyelvoktatáson keresztül a felnőttek oktatása a fő cél. Ha hat év tapasztalatával címkéket kellene gyűjtenem, ezek lennének:

szaknyelv - IT - telekommunikáció -  üzleti nyelv- speciális nyelvvizsgák - angol nyelvtanulás - német nyelvtanulás - orosz nyelvtanulás - magyar mint idegen nyelv tanítása - felnőttoktatás - felnőttképzés -               nyelvtanfolyamok felnőtteknek 1998 óta.

Főleg céges, azaz vállalati tanfolyamok vannak a Prime-ban, így a megrendelő igényei szerint változik a kínálat, beleértve a megnevezéseket is. Egy-egy vállalat szóhasználatát is átvesszük, és gyakran bővítjük a képzések listáját. Így van nyelvi audit és kompetencia-mérés, azaz szintfelmérés és nyelvvizsgáztatásnyelvi tréningnyelvi coaching, vezetői készségek fejlesztése idegen nyelven pl. prezentálás, érvelés, tárgyalás, interjúztatás, értékelés, kérdezéstechnika, azaz egyedi igényekre fejlesztett gyakorlati tudást és ismereteket célzó számos rövid tanfolyam.

Mivel a vállalatok sok területtel foglalkoznak, a szakemberek más-más osztályokon dolgoznak, így a nyelvtanfolyamok is specializálódnak a szaknyelvekre és területekre: HR, marketing, pénzügy, sales, support, ügyfélkapcsolat, műszaki, gazdasági szaknyelvi tanfolyamok az üzleti élet területei szerint. Persze egy EU-pályázatokkal foglalkozó munkatárs és a szakszervezeti asszisztens más szinten kell, hogy beszéljen és értsen angolul vagy németül, ezért bizonyos tanfolyamok csak magasabb szinten - pl. középfokú szinten indíthatók.

A tanfolyamok tartalma valóban hasonlít a mindennapi munkához: minden dolgozó - illetve dolgozni vágyó - céljait és igényeit tükrözik a mindennapi élet eseményeiből vett történetek, témák és helyzetek, melyeket az órákon dolgozunk fel, természetesen idegen nyelven.

Rengeteg könyvet, szakkönyvet, tankönyvet kipróbálunk, ismerünk és tesztelünk. Számos saját fejlesztésű anyagot készítünk. Együtt dolgozunk sokféle tanárral, oktatóval, trénerrel. Folyamatosan tanulunk megrendelőinktől az üzleti életről és a vállalati kommunikációról. Nyitottak vagyunk minden új gondolatra, melyeket kreatívan ötvözünk tudásunkkal és tapasztalatunkkal. Beszélgetünk, vitázunk, olvasunk, elemzünk, gondolkodunk, tanulunk, tanítunk és tanácsokat adunk. Segítünk. Egyszerűen, de alaposan, az igényes kapcsolatépítés és együttműködés reményében. És ez jó, és ez még mindig működik.

Próbálja ki, ismerjen meg minket!

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás tréning tapasztalat nyelvtanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://prime-oktatohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr934962971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása